Een tuin als apotheek

Een tuin als apotheek

By : -

 Ik voelde de bui al hangen….Vorige week een blokkade in de rug, maandagavond snotterend op de mat, woensdag koorts erbij…en tegen donderdagmiddag helemaal geveld.

I’m only human you know. En aangezien ik er de voorbije weken niet in geslaagd ben om de balans werk-ontspanning goed te bewaken, roept mijn lijf me nu op het matje.

Wat in mijn hoofd niet haalbaar was-thuisblijven en uitzieken-gebeurde dan toch maar…Niet dat ik veel keuze had.

Tijdens het uitzieken leerde ik weer enkele zaken bij…

°Je hebt geen superkrachten: wanneer je rust nodig hebt, is dat zo. Respecteer de alarmsignalen die je lijf je stuurt en doe er iets mee.

°Durf hulp te vragen en te laten weten aan anderen wanneer het niet zo goed met je gaat. Door aan mensen te laten weten/toe te geven dat ik ziek was, kon ik zonder al te veel zorgen thuis blijven en doen wat ik moest doen: uitrusten en genezen.

°Mijn  schitterende buurvrouw (in een vorig leven dansten we zeker samen  als heksen rond een prachtig vuur) kwam meteen aanlopen met een arsenaal aan etherische oliën die we konden inschakelen. Ze vlogen, vaak samen met verse kruiden uit de tuin, in m’n theepot, in de verstuiver, in de honing,…ze werden op hals, keel en voorhoofd gesmeerd/gelegd, gebruikt in maaltijden, in bad gedruppeld,…

Ik greep vooral naar volgende kanjers:

Ook Gouden Melk maakt deel uit van mijn dagelijkse ritueel. Het is een heerlijk drankje met als hoofdingrediënt kurkuma…via de volgende link lees je alles over de voordelen van dit drankje, alsook het recept om ‘Gouden pasta’ mee te maken waarmee je makkelijk en vlot je Gouden Melk dagelijks kan bereiden. https://leefbewust.nu/gouden-melk-het-simpele-drankje-dat-je-leven-kan-veranderen/

Let op, het is goed om je ook te informeren over eventuele bijwerkingen van kruiden die je (samen) gebruikt.

Het maakt me zo dankbaar allemaal. Zelfs met een kleine stadstuin, of gewoon een balkon, kan je heel wat kruiden/planten kweken die je lijf gezond helpen houden. Met fijne buren, familie en vrienden kom je nog veel verder 😉

So thank you, pacha mama!

Wishing you a warm, loving & healthy autumn & winter!

 

Namasté,

Hadewych

 

 

 

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *