detoxdagboek dag 1

detoxdagboek dag 1

By : -

Daar gaan we dan…

Natuurlijk vind ik ‘Tournée minérale’ een goed concept om te detoxen. Dat op zich zal al heel goed voor je zijn, daar twijfel ik niet aan.

 

Maar ik wil het iets vollediger.

Niet enkel het weglaten van alcohol, maar ook van andere gewoontes waarbij ik toch maar weer niet zo’n gezonde dingen eet, drink of doe.

Ja, op zich is mijn voedings-en levensstijl niet zo ongezond. Ik eet verse, vaak biologische groeten en fruit, niet veel vlees. Ik drink dagelijks water met citroen, gember, kurkuma en zwarte peper.

Ik doe bijna dagelijks aan yoga en m’n mindset is meestal positief.

Sinds een jaar probeer ik me heel erg bewust te zijn van hoe makkelijk je als mens oordeelt over anderen en situaties, en dat achterwege te laten.

 

Maar er zijn dingen die beter kunnen.

Ik mag wat strenger zijn op mijn alcoholinname. Nu komt er in mijn vrije tijd of tijdens een avondje met vrienden net iets te makkelijk een glaasje wijn bij. Zonder kan ook wel gezellig zijn.

Het tijdstip waarop ik eet is veel te wisselvallig.

Ik moet bewaken dat mijn perfectionisme niet destructief wordt.

Dat ik geen te hoge verwachtingen heb van anderen zodat zij ook zichzelf kunnen en mogen zijn.

 

Waarschijnlijk zijn er nog wel wat dingen die ik aan deze lijst kan toevoegen.

Maar het gaat hem nu om vooruitgang. Ik ga me niet focussen op de dingen die ik niet meer wil, maar op de dingen waar ik voor wil gaan.

 

Ik las op deze blog https://www.houseofawareness.com/mindful-experimenten/binnen-40-dagen-patronen-doorbreken/ dat er 40 dagen nodig zijn om een patroon te doorbreken. Het viel me op dat de voorbeelden die ze in de inleiding van het bericht gebruiken al heel erg toepasselijk zijn op mezelf, oeps!

 

Na 36 jaar ken ik mezelf ook al wel een beetje. Ik kan me heel erg enthousiast op iets storten en er met heel veel passie voor gaan.

 

Ik ben benieuwd wat deze reis me zal brengen.

Een valkuil is dat ik te streng op mezelf zal willen zijn en liefst alle ‘slechte’ gewoontes in 1 keer in m’n detoxprogramma steek, me daardoor gefrustreerd ga voelen en het opgeef. Die fout wil ik niet maken.

Ik gebruik de tip die ze in bovenvernoemd artikel gaven. ‘Wees mild voor jezelf’.

Er hangt een A3-blad in mijn keuken met de dingen die ik in mijn detoxperiode wil opnemen. Ik ga de dagen zonder alcohol bijhouden, de dagen meditatie en yogabeoefening, noteren wanneer ik een massage heb genomen, wanneer ik naar de acupunctuur geweest ben, wanneer ik met de fiets ben gaan werken. Er hangen voorbeelden bij van welke ‘superfoods’ ik meer in ons menu zal opnemen. Tips als ‘je huid borstelen’, ‘probiotica gebruiken’, ‘elke dag triphala en niet op de ruttel’ en zo.

Deze voorbeelden vond ik op de website https://www.optimalegezondheid.com/de-tien-beste-manieren-om-je-lichaam-te-ontgiften/#Acupunctuur

 

Haalbare dingen (lijkt me nu, haha)…

 

En ook is er het voornemen om mijn detoxdagboek en deze blog over mijn 40-dagentijd bij te houden.

Het dagboek dagelijks, de blog ‘regelmatig’. Andere mensen op de hoogte brengen zodat ze kunnen supporteren.

 

Het is vandaag 14 februari.

Een dag in het teken van liefde.

Dit jaar zet ik hem op deze manier vooral in het teken van ZELFliefde.

Ps…voel je vrij om mee te doen en je ervaring te delen!

Hadewych x

 

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *