Shine your light in 2018!

Shine your light in 2018!

By : -

Een nieuw jaar staat voor de deur.

Sommige mensen gebruiken de energie van de nieuwe maan om eens per maand nieuwe intenties te stellen, anderen doen dat eens per jaar. Voornemens maken.

Want ja, we hebben weer veel geleerd, veel gedaan, veel beleefd…Elke dag werden we op de één of andere manier wat wijzer (al zien we dat misschien niet steeds op die manier, of beseffen we dat pas achteraf).

Patronen zullen worden verder gezet of net doorbroken om vervolgens plaats te maken voor nieuwe gewoontes.

Wanneer ik me onrustig voel, heb ik enorm veel aan meditatie. Even stilstaan en stil worden vanbinnen om te luisteren naar wat er allemaal gebeurt. Om te beseffen dat, wanneer we even in de rol van waarnemer komen, we veel beter kunnen relativeren.

Loskomen van het oordelen en gewoon eens observeren. Mediteren doet me ‘landen’, mijn plek terugvinden. Van daaruit kan ik dan weer verder.

Wat ik ook heel fijn vind en me uren-of zelf dagenlang mee kan bezighouden, is met het maken van een visionboard.

Een visionboard is een collage van de dingen die je wilt doen of hebben, of  degene die je wilt zijn in je leven. We staan vaker stil bij wat we niet willen dan wat we wel willen. Om je doelen te bereiken moet je ze duidelijk voor je zien. Je hersenen werken niet met enkel woorden, maar ook met beelden. Door het maken van een visionboard sta je stil bij wat je juist wél wil.

Je kunt je visionboard maken zoals jij het wilt. Of je nu doelen maakt voor je hele leven, voor een jaar of voor één ding, het is jouw keuze. Het is jouw board met de dingen die jij wilt bereiken, dus je bepaalt ook zelf hoe het eruit gaat zien. Wanneer je klaar bent, hang je je bord op een plek waar je dagelijks komt. Zo word je herinnerd aan je dromen, wensen en doelen…Wie weet wat je zal verwezenlijken…

Het ‘leren updaten van mijn website’ was niet echt iets wat op mijn vorig visionboard stond. Ik had ook niet gedacht er twee dagen aan bezig te zijn. Maar vanuit het principe ‘al doende leert men’, heb ik toch maar weer bijgeleerd en sluit ik straks met een voldaan gevoel mijn computer af. Waarschijnlijk kon ik dit in een paar uur ook gedaan hebben…of neen, toch niet, ik ben nu eenmaal niet zo’n IT-madam. Maar hey, ik ben supercontent en ook wel een beetje trots op mezelf dat het gelukt is.

Zo gaat dat bij mij met veel dingen. Proberen, vallen, opstaan…maar het geleerde draag ik dankbaar mee.

Het voorbije jaar was een mooi jaar. Niet steeds makkelijk, vooral omdat het proces van een echtscheiding helemaal niet leuk genoemd kan worden.

Maar het leerde me dat je altijd opnieuw kan beginnen. Dat eerlijk zijn met jezelf, keuzes maken en de gevolgen daarvan dragen niet steeds het makkelijkste is om te doen, maar er wel voor zorgt dat je kan zijn wie je hoort te zijn als je dicht bij je pure zelf wil blijven.

Bij mijn ‘mijmering’ over het voorbije jaar hoort vooral het woord ‘dankbaarheid’.

Ik krijg tranen in mijn ogen als ik denk aan hoe dankbaar ik ben voor de mensen die in mijn leven passeerden, voor de dingen die ik mocht doen.

Die dankbaarheid gaat ook uit naar jou, lezer, bezoeker van The Monkey Tree.

De yogastudio kwam tot stand na een burn-out enkele jaren geleden. Yoga, mindfulness en meditatie hielpen me mezelf terug te vinden.  Wat ik leerde door ervaring en het volgen van opleidingen, wil ik doorgeven.  Vandaar ook de workshops die gepland staan. Durven dromen, uitgebreid visualiseren, mediteren…Crashen, opstaan en herboren verdergaan.

Dank je wel, dank je wel, dank je wel!

2018…sla je vleugels uit en laat je dragen op de kracht van liefde, licht en verbondenheid!

Hadewych

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *